TOP termékek

Házhozszállítás

Bankett székeit, konferencia székeit, illetve rendezvényre öszecsukható asztalait igény esetén kiszállítjuk Önnek.

Blog

Bankett és Konferencia székek rendezvényekhez

2020.02.03 09:37
Bankett és Konferencia székek rendezvényekhez

Rendezvényszék és konferenciaszék vásárlásánál kimondottan fontos jól választani, mivel nagy mennyiségben, komoly igénybevételhez szerzünk be székeket. Ebben a rövid cikkben összefoglaljuk, hogy mire is érdemes figyelni egy ilyen típusú befektetés esetén, hogy a tökéletes bankett széket válassza!

A konferencia és bankett székek

 

Általában a rendezvényeken használt székeknél a legfontosabb kritérium a rakásolhatóság, és a könnyen mozgathatóság. Amiatt fontos, hogy székeinket egymásra rakhassuk, mert egy akár 100-200-300 fős rendezvényen elpakolni a székeket nagyjából lehetetlen, illetve a raktározása is az. A könnyen mozgathatóság (tehát súlyra könnyű, méretre pedig ideális emeléshez, pakoláshoz) pedig éppen azért fontos, mert a konferenciaszékeket rendeszeresen pakolják. Szervezői oldalról időt és pénzt spórolunk rakásolható, könnyű szerkezetű székekkel. Illetve a rendszeres pakolás, húzogatás miatt fontos, hogy bankettszékünk és rendezvényszékünk bírja a terhelést, így mi az erősebb szerkezetű, minőségibb székeket javasoljuk.

Kínai VS. Európai

Cégünknél beszerezhető kínai és európai bankett/konferencia szék is. Pár mondatban felsorolnánk személyes tapasztalatainkat, hogy melyiket milyen esetben célszerű választani. A kínai származású rendezvényszékeknek a legnagyobb előnye nem meglepő módon az áruk. Elegánsan kinéző, általában arany vázon bordó szék, vagy ezüst vázon kék szék. Gyakori hibái ezen székeknek, hogy a székből ha elfogy a raktárkészlet, lehet, hogy a következő szállítmánynál eltérő a váz vagy a szöveten valami, (pl. a szövet más árnyalat, vagy a váz más méretű) így utólag hozzárendelt szék esetén lehet, hogy nem azonos terméket kapunk kézhez. Ennél viszont komolyabb problémának tartjuk azt, hogy a szivacsa sokkal kevésbé ellenállóbb, így hamar meglátszik az ülőfelületen az igénybevétel nyoma, illetve a huza-vona alatt lábak könnyebben sérülnek, műanyag talpacskák hamarabb törnek le a talpról. Nem is beszélve arról, hogy bár 1 év garanciát vállal az értékesítő cég, viszont a garanciális ügyintézés nem biztos, hogy gyors és eredményes lesz.

Az európai bankett székek szövete és párnája időtállóbb, vastagsága 5.5 cm. Az ülőfelület megtartja feszességét hosszú ideig. A vázszerkezet nem hajlik könnyen, így a rendszeres pakolás, tologatás sem koptatja gyorsan el. Bár az európai bankettszékek között is előfordul minőségkülönbség, viszont itt mi magunk dönthetünk a szövet, és a vázszerkezet típusáról, mivel ezen termékeket egyedileg készítik. Többféle szövet szín és típus közül, illetve váztípus és vázszín közül választhatunk. Tehát mi inkább javasoljuk azt, hogy gondolkozzon kicsit hosszabbtávon, és kicsivel több pénzt fordítson székeinek megvásárlásával, hogy évek múlva is ugyan azokat a szép székeket használhassa rendezvényein. Fontos megjegyezni, hogy ezen konferencia székekre 24 hónapos gyártói garanciát vállalunk, így attól sem kell tartania, hogy csak "1 szezon" bankett székekről van szó.
 

Ügyféloldalról nincs annál kellemetlenebb, amikor egy rendezvényszék/konferenciaszék meg van hajolva, vagy pedig összecsuklik alattunk. Egyszer például jártam egy Budapesti rendezvényteremben, ahol a kínai székek voltak elhelyezve, és szerencsétlenségemre az én székem folyamatosan hátrahajlott, amikor nekitámasztottam a hátamat. Mérhetetlenül kellemetlen volt folyton fészkelődni egy előadáson.
 
Véleményünk szerint mindenféleképpen, amennyiben megengedheti magának az illető/cég, hogy időtállóbb, minőségibb bankettszéket vásároljon, az a személy a Kínai konferenciaszék helyett a jobb minőségű, időtállóbb termékeink közül válasszon. Plusz pont szintén a nagy szövet és vázszín választásának lehetősége is. Korábban szállított székünkről ezen a linken is informálódhat. Konferenciaszékek mellé javasoljuk még az összecsukható asztalainkat is, melyen remek választások a rendezvényekhez, tárgyalásokhoz is.