TOP termékek

Házhozszállítás

Bankett székeit, konferencia székeit, illetve rendezvényre öszecsukható asztalait igény esetén kiszállítjuk Önnek.

Kárpitok, szövetek, színek

Martin Dale ciklus

2022.03.08 13:32

Martin Dale (Mártindél) számot a kárpitoknál használják. De mit is jelent, miért is fontos ez nekünk, és miért kell ezzel foglalkoznunk vásárlás előtt? Na ezt most pár mondatba összefoglaljuk.

A Martin dale ciklus jelzi, hogy milyen kopásállósággal rendelkezik a szövetünk. Minden egyes szám egy "ráülés"-t jelent. Vagyis, ha egy kárpitnak a martin dale ciklusa például 1000, akkor 1000 alkalommal lehet ráülni a szövetre, mielőtt foszlásnak indulna. Nem véletlen, hogy egy forgószék kárpitja, és mondjuk egy étkezőszék szövete között óriási különbség van. Míg egy étkezőszéket rövid időre veszünk igénybe, aránylag ritkán, addig egy forgószéket órákon keresztül terheljük hátsófertájunkkal, folyamatos mozgolódás mellett.

A rakásolható rendezvényszékeknél is fontos tényező lehet számunkra a szövet minősége. Bár nem a legfontosabb tényező, mivel a rendezvényszékeket nem vesszük igénybe minden nap, viszont nem is 2 évre vásárolunk meg 100-200 vagy akár többszáz darabot ezekből a termékekből. Így célszerű olyan kárpittal borított konferenciaszéket vásárolnunk, melyek bírják a terhelést éveken keresztül is.

 

Nézzük meg, hogy átlagosan milyen ciklusok mennyit bírnak:

 

A bankettszékeink alap szövetei is az átlag kárpitokhoz képest előkelő helyen vannak: 20.000-25.000 martin dale ciklusúak. Ezek átlagosan 3-5 évet biztosan bírnak. Viszont ahol rendeszeres az igénybevétel, vagy fontos a minőség, ott ennél jócskán magasabb számmal érdemes kalkulálni. Például a színházakban található szöveteg ciklus számai akár tízszeresei is lehetnek ennek a számnak, mivel egy színházi szék kárpitozása nagyon költséges múlatság.

8000 martindale körüli szövetek általában dekorációs célt szolgálnak, vagy silány minőség találkozik az olcsó árral.

Martindale szám Megjegyzés
15.000 Egyszerű, lakossági felhasználás
20.000 Átlagos felhasználás, lakosság
25.000 Erősen igénybevett lakossági felhasználás
30.000 Iroda, szállodák, konferenciák
40.000 Irodai felhasználás (vezetői forgószékek), luxus szállodák
100.000 Éttermek, gépjárművek, várók
200.000-500.000 Extra terhelésűek, pl. színház, mozi, segélyszolgálatok

Bankett székeink árai nagyjából itt válnak el egymástól. Mivel cégünknél forgalmazott rakásolható fémvázas, kárpitozott rendezvényszékeink vázszerkezete és szivacsolása azonos, így a valós árkülönbséget a kárpit minősége és ára definiálja legnagyobb számban.